44-годишен български гражданин, взет за заложник от похитител в Амстердам, е

...
44-годишен български гражданин, взет за заложник от похитител в Амстердам, е
Коментари Харесай

Българин е помогнал за ареста на похитител при заложническа криза в Амстердам

44-годишен български жител, взет за пленник от грабител в Амстердам, е оказал помощ за залавянето на въоръжения нападател. 

Инцидентът се е случил във вторник вечер, в централния магазин на Apple в столицата на Нидерландия. 

Нападателят е престъпно проявен 27-годишен мъж от Нидерландия, който е носил револвер, автоматизирана пушка и експлозиви по тялото си. Той е разкрил огън, когато полицията е пристигнала на място.

Смята се, че в началото е възнамерявал да ограби комерсиалния център, само че след това взема решение да вземе заложници - един от тях българин - и ги държи в продължение на близо 5 часа до 22:30 ч. През това време е изискал откуп в размер на 200 милиона евро в криптовалути и свободен кулоар, с цел да напусне постройката. 

Мъжът е заплашвал да простреля пленник или да се самовзриви, оповестява Reuters. Той е изпратил фотография до локалната телевизия AT5, на която се вижда, че носи жилетка с експлозиви. 

До развръзката се стига, откакто 44-годишният български жител съумява да избяга от магазина, до момента в който полицейски робот доставя бутилка с вода до вратата по искане на похитителя. 

Престъпникът също излиза от постройката в опит да настигне българина, само че е блъснат от патрулен автомобил и е задържан. Откаран е в болница с " доста съществени пострадвания ", като е подложен под непрекъсната защита. 

Докато тече рецесията, служителите на реда съумяват да изведат общо 70 души отвън мястото на престъплението. Няма данни за потърпевши измежду заложниците. 

Директорът на полицията в Амстердам Франк Пау поздравява българския жител за " героичната му роля за предизвикването на пробива в рецесията ". 

" В противоположен случай щяхме да прекараме една дълга нощ ", споделя служителят на реда. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР